Nakayama Hakudo -sensei

Nakayama Hakudo (Hiromichi) -sensei oli 18. sukupolven päämies Tosa Eishin Ryûn Gotô-ha linjassa. Hän syntyi Kanazawan kaupungissa, Ishikawan läänissä, 11. helmikuuta Meiji keisarin 5. vuonna eli 1872, ja hän kuoli 14. joulukuuta 1958.

Noin 1890 Nakayama-sensei muutti Tokioon, jossa hän liittyi Negishi Shingoron Yûshinkan Dôjôn. Siellä hän opiskeli Shindô Munen Ryû kenjutsua and kendoa tullen aikanaan seitsemänneksi päämieheksi Shindô Munen Ryûssa.

Nakayma Hakudo oli tunnettu kendon maailmassa: hänen sanotaan olevan ainoa henkilö, joka sai sekä jûdan (10. dan) että hanshi arvot kendossa, iaidossa ja jodossa ”Koko Japanin Kendo Liitolta” (Zen Nippon Kendo Renmei).

Nakayama-sensei opiskeli Tosa Iain Shimomura-ha tyyliä Hosokawa Yoshimasan johdolla sekä Tanimura-ha tyyliä Morimoto Tokumin opastuksella, ja sai menkyo todistuksen Hosokawalta sekä menkyo kaiden todistuksen Morimotolta. Perustuen laajaan tietämykseensä näistä tyyleistä hän muodosti oman tyylinsä, joka tunnetaan tänä päivänä Musô Shinden Ryûna.